Beverly Hills Residence

Typology:
Typology:
Project Details
Location
Beverly Hills, CA
Type
Single-Family Residential
Size
2,500 sq ft
Status
Completed
Completed
Renderings
Photographer
Team Members

Interior Design: Magni Kalman Design
Construction: MODAA Construction

Beverly Hills Residence

Luxurious Simplicity


Blurring the edges between indoors and out, the re-design of this Beverly Hills Residence focuses on redistributing the home’s layout to create a welcoming internal courtyard. Once inside the entry vestibule, a series of well-composed sightlines establish a simultaneously elegant and informal reception sequence. The lush interior garden is a sanctuary, easily accessible from the kitchen, dining room, and living room.

Traditional textures such as rough-cut stone and weathered wood blend with more contemporary elements ranging from smooth-trowel stucco, powder-coated metal, and glass. A second phase of construction, completed three years later, transformed the segmented kitchen and dining area into an open plan concept with a seamless connection to the lush courtyard oasis.

The sophisticated second story addition creates a loose dichotomy between the new structure and the previous single-story dwelling. In response to the home’s location and the owner’s design aesthetic, the second-floor addition is modest and makes no moves to disrupt the privacy of its neighbors.


The central courtyard relies on dense greenery, warm colors, and softly worn upholstery to temper the linear architecture. The laid-back style demonstrates careful control of materials and form, creating cohesion with the adjoining interiors and surrounding the space in luxurious simplicity.


Beverly Hills Residence